Persoonlijk Meesterschap

Misschien heb je het vorige week al voorbij zien komen op mijn social media kanalen: samen met Lydia, een van mijn beste vriendinnen, heb ik afgelopen zaterdag een seminar van Michael Pilarczyk mogen bijwonen: Persoonlijk Meesterschap. Nadat ik eind vorig jaar het boek ‘Master your Mindset‘ had gelezen, kon ik niet wachten om hem in het echt te zien en zijn boodschap live te laten indalen.

Aan het begin van de zaterdagmiddag worden we verwacht in de Midden Nederland Hallen te Barneveld. We worden ontvangen door enthousiaste medewerkers in blauwe Mastermind truien en krijgen een kopje thee of koffie van het huis.

Dan gaan rond 13.10 uur de deuren open van een gigantische zaal vol stoelen met voorin een groot podium en we zien een aantal mensen rennend naar voren gaan om de beste plekjes te pakken te krijgen. Dit ziet er een beetje lachwekkend uit, alsof het om een plekje vooraan bij een concert betreft.

hft_pm

De muziek is opzwepend en ondertussen maken we wat contact met de mensen om ons heen. Iets na 13.30 uur begint het evenement: een openingsfilmpje met een Engelsprekende voice over. En dan is het moment daar: Michael Pilarczyk betreedt het podium en mensen gaan klappen en joelen. O-kay

hft_pm3

In twee en een half uur verteld Michael dat jij de regisseur bent van jouw eigen leven en dat jij degene bent die de keuze maakt om ‘je mooiste leven te leven‘. Hij spreekt een aantal mensen individueel toe -voornamelijk door ze te bevragen waarom en hoe en wat hun tegenhoudt om hun dromen waar te maken-, er zijn twee mensen die op het podium hun succesverhaal delen -hoe de aanpak van Michael hun leven heeft verandert- en er wordt flink reclame gemaakt voor de hernieuwde versie van zijn boek en het tweedaagse evenement in maart waar je nog meer leert om te leven vanuit je eigen potentie.

Halverwege de middag is er een pauze van drie kwartier die Lydia en ik vooral gebruiken om wat te eten, te drinken en mensen te kijken. Wat een verschillende types komen op dit evenement af. Veel vrouwen, maar ook een grote hoeveelheid mannen, willen zich deze dag laten inspireren.

Na de pauze gaat het verhaal verder en met een meditatie van ongeveer 20 minuten is de bijeenkomst afgelopen. Hierna is de gelegenheid om te borrelen en een handtekening van Michael te verkrijgen en als je het wilt samen met hem op de foto te gaan. Lydia en ik besluiten dat we dit voor gezien houden.

hft_pm2

Wat vind ik er nu van?
Persoonlijk heb ik geen nieuwe inzichten gedaan. Ik merkte dat ik er met een heel professioneel oog naar heb gekeken en heb zo wat inspiratie opgedaan voor mijn eigen bedrijf en coachsessies. Maar dat het mijn ogen heeft geopend en dat ik mijn leven nu heel anders ga leven, of nu ineens een keuze ga maken die alles op gang zet? Nee, niet echt.

Ik kan mij goed voorstellen dat wanneer je voelt dat er iets moet veranderen in je leven, maar je weet niet hoe, dat dit het moment kan zijn dat je je leven in eigen handen wilt nemen. Michael praat heel overtuigend en zonder omhaal over hoe jij je mooiste leven kunt leven, en dit is misschien net het zetje dat je nodig hebt.

Maar dit alles doet wel onwijs Amerikaans aan. Alleen al de setting: zo’n grote zaal, 1300 personen die in het publiek zitten, de licht- en filmtechniek en de muziek die wordt gebruikt om het extra aan te zetten. Ik hou er niet zo van. Het maakt het wat onpersoonlijk, alsof je een van de vele bent.

Wat ik wel heel leuk vond is dat er ruimte was voor humor en dat zelfs juf Ank uit televisieserie ‘de Luizenmoeder’  werd gequote door Michael. Dit zorgt dat er wat lucht in het verhaal zat. En hoe leuk is het dat ik tijdens dit evenement onverwachts een paar bekenden ben tegengekomen. 🙂

Aanrader? Als je voelt dat er iets moet veranderen in je leven, maar je weet niet hoe? Als je ‘Master your Mindset‘ (nog) niet hebt gelezen of je wilt wat meer uitleg over de werkwijze van Michael Pilarzcyk? Dan zou ik het zeker aanraden om deze seminar ‘Persoonlijk Meesterschap‘ te gaan bezoeken. Maar als je al de weg bent ingeslagen om te leven vanuit jouw passie en het willen behalen van jouw doelen en je hebt de opdrachten uit het boek gedaan, dan voelt deze seminar als een herhaling van wat je al weet. Niet dat het jammer is, maar de impact blijft dan achterwege.

Heb jij eens iets soortgelijks bijgewoond?
Hoe was dat voor jou?

Advertenties

Een gedachte over “Persoonlijk Meesterschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s