True Face

Een aantal weken geleden kwam ik dit Engelstalig boekje tegen in The English Bookstore in Amsterdam. De zin op de achterkant ‘It’s time to unmask the real you‘ is wat mij heeft overgehaald om dit boekje te kopen. Maar waar gaat het eigenlijk over en wat heb je eraan?

hft_trueface

Britse schrijfster en lifecoach Siobhan Curham noemt dit boek ‘een inpirerende gids is om je ware zelf naar buiten te laten komen’. Dat is nogal een belofte. Tegenwoordig is het best moeilijk met alle rollen die de moderne vrouw heeft -vriendin, zus, dochter, moeder, werknemer, eigen baas, en ga zo maar door- om je ware zelf te zijn. Eentje die niet leeft met een of meerdere maskers op en die niet bang is om voor zichzelf op te komen.

Van een jeugd met gescheiden ouders, het leven als tiener vol drank en drugs, het willen breken met het verleden neemt Curham je mee naar een leven waarin zij zichzelf accepteert zoals zij is. En nu is het haar tijd om anderen ditzelfde te laten ervaren, zowel via het boek als via de cursussen en de lezingen die zij geeft.

In het boek neemt Curham jou met persoonlijke anekdotes en korte opdrachten bij de hand om uit te vinden wie jij écht bent. Ze adviseert je een True Face Journal bij te houden, waarin je alle opdrachten opschrijft en zo stap-voor-stap voor jezelf in beeld te krijgen wie je bent en wat jij echt wilt.

En dat doet ze op de volgende manier: het boek ‘True Face‘ bestaat uit drie delen.

  • Part one ~ True Face
  • Part Two ~ True Love
  • Part Three ~ True Life

True Face
In het eerste deel gaat Curham dieper in op het ontdekken van jouw ware zelf: wie ben je, wie was je en wat heeft ervoor gezorgd dat jij ver bij jezelf verwijderd bent geraakt? Daarnaast is het de taak om erachter te komen wat jouw kernkwaliteiten zijn – waar ben jij goed in?- en hoe jij dat eeuwig kritische stemmetje (your inner voice of Doom) kunt laten stoppen.

Dit alles is confronterend, want het is best wel heftig om jezelf zo onder de loep te leggen en een analyse over jezelf te doen. Je wordt geconfronteerd met datgene wat je waarschijnlijk het liefst zo ver mogelijk weg zou willen stoppen.

True Love
In het tweede deel van het boek gaat het over liefde voor jezelf en liefde voor anderen, en dan vooral op het gebied van de romantische liefde. Er wordt een hoofdstuk gewijd aan hoe je als je pure zelf het beste kunt daten. Het zou een gids kunnen zijn voor de vrijgezellen op deze wereld.

True Life
In het laatste deel gaat het boek over hoe jij als je ware zelf in het leven kunt staan. Hoe denk jij over jouw eigen lichaam, jouw kleding stijl? Zegt dat iets over wie jij echt bent, of probeer jij je ergens achter te verschuilen? En dan de mensen met wie je omgaat? Halen zij het beste in je naar boven, of is dit maar schijn? Als laatste stelt Curhamde vraag: waar wil jij echt voor gaan in je leven? Wat is jouw passie, jouw True Calling? Dit alles kan alleen als jij weet wie je bent en waar je staat. Dus als je het eerste deel van het boek hebt doorgenomen. En zo is het cirkeltje weer rond.

Ik vond dit boek heel interessant. Je legt lijntjes in jouw leven en in jouw persoonlijkheid die eerder misschien niet duidelijk te zien waren. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik nog duidelijker mijn eigen True Face kan laten zien. Niet alleen voor de mensen om mij heen, maar vooral ook voor mijzelf. Dat heeft mij ook doen besluiten deze foto op Instagram te posten:

hft_wareik_trueface

Mocht je de uitdaging met jezelf aan willen gaan en het leven te leven vanuit jouw ware zelf -jouw True Face- dan kan ik dit Engelstalige boekje van harte aanraden. Ik heb geen Nederlandse vertaling kunnen vinden, maar laat dit gegeven jou niet afhouden. Het Engels is makkelijk te volgen, geen moeilijke begrippen of ellenlange zinnen. Als jij van binnen voelt dat dit het moment is om aan jezelf te werken, go for it!

True Face is onder andere hier verkrijgbaar.

Deze blogpost bevat een affiliate link naar Bol.com. Als je via deze link het product koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost voor jou geen cent meer. Het heeft geen enkele invloed op mijn mening.
Advertenties

Een gedachte over “True Face

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s