Mindfulness in 10 quotes

Om de week goed te beginnen ben ik Pinterest ingedoken (en voor de mensen die dat kennen, weten dat dit heel gevaarlijk is 😉 ) en heb ik voor jou tien inspirerende quotes uitgezocht om met wat meer bewustzijn deze week te beginnen. Sla een quote op, print het uit, geef het een mooie plek in huis om jezelf te herinneren om deze week bewust te zijn van wat je doet en hoe je het doet.

deepbreaths

Ken je van die momenten dat je even heel diep in- en heel diep uitademt? Dat je voelt dat je die extra lucht nodig hebt? En dat je dan misschien de situatie helderder voor je ziet, dat je voelt dat je ontspant?
Iedereen heeft dit nodig. Een paar keer diep in- en uitademen en je voelt je hartslag verlagen. Zeker in tijden van drukte, stress is het belangrijk om hier -letterlijk- bij stil te staan. Zo kun je een moment pakken om te checken hoe het met je gaat, hoe jij je voelt.
Dit is al een manier om goed voor jezelf te zorgen, en dat kost maar heel even van je kostbare tijd.

feelthefeeling

Een van de belangrijkste lessen in de mindfulness: ga je gevoelens niet uit de weg, accepteer dat ze er zijn. Voel je je gefrustreerd, loopt alles niet zoals het moet, voel je verdriet op komen? Dat is oké, geef het ruimte. Maar let op dat je je er niet door laat meeslepen. Weet dat dit tijdelijk is. Niemand kan eeuwig boos zijn, verdrietig, gefrustreerd. Het is maar net hoe jij omgaat met dat gevoel. Jij hebt dat zelf in handen.

itsokay

Ga geen gevecht aan met jezelf, omdat je een slechte dag hebt, dat kost onnodig veel energie op de langere termijn.
Een voorbeeld: stel je voor dat je probeert een opgeblazen strandbal onderwater te duwen. Hoe goed je ook je best doet, de strandbal zal dit niet laten gebeuren. En hoe harder je duwt, hoe meer energie het kost. Die strandbal staat voor het slechte gevoel. Wil je deze wegdrukken, doen alsof het niet bestaat, dan zul je er heel veel tijd en energie aan kwijt zijn.
Dus sta jezelf toe dat je af en toe een slechte dag hebt, want als je het gevoel accepteert, zul je er sneller van af zijn en het kost je uiteindelijk veel minder energie.

iwill

Ik vind dit een hele mooie mantra om elke dag mee te beginnen. Een gelofte die je voor jezelf uitspreekt waar jij je elke dag aan wilt herinneren. Een ‘way of life‘.

letitbe

Deze quote laat heel duidelijk zien dat jouw gevoelens en emoties een situatie een hele andere insteek kunnen geven. Dit heb ik beschreven in deze post.

relationship

Deze quote lijkt wel wat op wat RuPaul altijd zegt aan het einde van een ‘RuPaul’s Dragrace’ aflevering: ‘If you can’t love yourself, how the hell are you gonna love somebody else?‘ Wees je eigen beste vriend, geloof in jezelf en wees lief voor jezelf.
Wat heb je eraan als jij continu bezig bent met bevestigen wat je allemaal niet goed doet of niet kan of wat je volgens jezelf hebt nagelaten. Dat jij jezelf ziet als de grootste zwakkeling, mislukking die op deze aarde rondloopt. Hoe kun jij dan een goede, vertrouwde relatie (vriendschap of liefdesrelatie) met iemand anders aangaan als jij de basis voor jezelf niet hebt gelegd?
Binnenkort zal ik hier meer over vertellen op dit blog.

ruleyourmind

Ga niet mee in je eigen doemdenken, in de gedachten van je innerlijke criticus. Neem je gedachten niet serieus, want het is slechts een mening en die mening is vaak ver verwijderd van de dagelijkse realiteit. Maak elke dag, elk moment de keuze waar jij aandacht aan schenkt, waar jij je energie in wil steken. Want waar jij aandacht aan schenkt, dat zal gaan groeien. Zowel in negatieve zin en zeker ook in positieve zin. You can do this!

thinking

Hier wordt weer eens duidelijk hoe belangrijk jouw mindset is als het aankomt op het aanleren van nieuwe gedragspatronen. Het begint allemaal bij jezelf. Jij bent degene die ervoor kan zorgen dat je een nieuwe gewoonte eigen wordt.
Denk bijvoorbeeld aan zoiets als stoppen met roken. Als jij gaat stoppen met roken, omdat iemand anders dat ook doet, dan betekent dit nog niet dat het jou ook gaat lukken. Ga je stoppen met roken, omdat jij dit voor jezelf wilt doen, omdat jij helemaal klaar bent met deze gewoonte, omdat je het in elke vezel van je lijf voelt, dan zal jouw poging meer kans tot slagen hebben. Het heeft allemaal te maken met welke intentie, met welke mindset jij dit gaat aanpakken.

wayofthinking

Als jij een positieve instelling hebt, dan zul jij je gelukkiger voelen. Wanneer je van buiten af iets of iemand nodig hebt om jouw geluk te laten groeien, zal dit alleen op korte termijn effect hebben. En waar ga jij voor?

themind

En dit is waar het allemaal op neer komt: rust in je hoofd = rust in je leven.

Advertenties

3 gedachtes over “Mindfulness in 10 quotes

  1. Soms denk ik wel dat mensen op Pinterest verslaafd zijn aan positieve quotes. Op een gegeven moment gaat dat heel erg tegenstaan. Een lege huls die weinig zeggingskracht heeft.
    Maar we gaan weer met de goede bedoelingen aan de slag. Even flink ademhalen. Diep vooral. Eens zien wat er weer boven komt borrelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s