Here we go again…

Herken je dat? Dat je gedachten alle kanten op lijkt te gaan? Vol met ideeën, plannen en inzichten? Je barst van de energie en voelt jezelf unstoppable. En dan komt ‘ie ineens om de hoek kijken: de man met de hamer! En die slaat met een enorme klap de boel aan gort. Je hebt het gevoel weer terug te zijn bij het begin. Waarom nu?

hft_moe

Dit is hoe ik mij nu voel. Alsof alles door mijn vingers heen glipt…het wil gewoon allemaal even niet meer. Ik voel me op mentaal vlak erg moe, maar ik wil mezelf en anderen niet teleurstellen. Een dilemma die, helaas, vaak een onderdeel uit maakt in mijn leven. En heel gek is het niet dat ik mij zo moe voel. Met alle nieuwe dingen die op mijn pad zijn gekomen (de coachopleiding, drie dagen seminars in Amsterdam, een bezoek aan de Kamer van Koophandel, het opzetten van mijn eigen bedrijf) is het opnieuw zoeken naar een manier hoe ik mijn energie het beste kan verdelen.

In het verleden kon ik mij helemaal uit het veld laten slaan, het was alsof mijn wereld verging. Het idee dat je niets aankunt, want je bent weer zo moe.
Tegenwoordig weet ik dat dit maar van korte duur is, dit gaat voorbij. Zo snel laat ik mij niet meer uit het veld slaan. Maar dat betekent niet dat ik het niet onder ogen moet zien.

Ik heb een lijstje gemaakt om te werken aan mijn herstel:

 1. Neem de tijd, onder de noemer van ‘Rome wasn’t build in a day!’
 2. Kijk wat je kunt schrappen uit je agenda: verdeel je focus.
 3. Hak jouw doel(en) in kleine stukjes. Plan die kleine doelen gunstig in.
 4. Geniet en wees dankbaar voor de kleine dingen.
 5. Kijk wat wel goed gaat, hoever je nu al bent gekomen.
 6. Wees lief voor jezelf en de mensen om je heen.

Met deze zes punten ga ik de komende weken aan de slag. En dan hoop ik dat het in de loop van de tijd weer de goede kant op gaat qua energie. Ik houd jullie op de hoogte.

Wat doe jij als jij je mentaal moe voelt?
Wat zijn jouw tips die ik kan meenemen in mijn herstel?
Let me know.

Advertenties

6 gedachtes over “Here we go again…

 1. Zelf Zorg/Self Care is een puntje dat elke dag op je agenda zou moeten staan.. Een plantje geef je toch ook niet pas water wanneer het al uitgedroogd is? Ik bewonder je ambities en ben erg benieuwd naar wat je nog gaat bieden.. Maar let alsjeblieft ten alle tijden goed op jezelf – uit een lege kan kun je niet schenken!

  Take Care en zet ‘m op 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Helaas herinner ik mezelf er vaak pas aan als het de verkeerde kant op lijkt te gaan. Maar het gaat steeds beter en de tijd dat ik mezelf op de eerste plek heb staan is aangebroken. Vanaf hier kan het alleen maar weer de goede kant op gaan. 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s