En toen was het stil…

Hoe is het mogelijk? Heb je het onwijs druk terwijl het vakantie is… Hoe kan dat?

Thuis was het een bende en dat komt maar door één ding: de achtertuin heeft een make over gekregen. Het begon een paar maanden geleden toen Peter en ik op het idee kwamen om het oude tuinhuisje a.k.a. ‘verrot krot’ weg te halen en er een nieuw tuinhuisje met overkapping ervoor in de plaats te zetten. Op naar Tuinbeurs Nederland te Emmen om ons te laten inlichten wat de mogelijkheden zijn. Daar hebben we ons ‘droomhuisje’ gevonden en deze meteen ook besteld. En zo geschiedde dat we ruim twee weken geleden het bouwpakket bezorgd kregen.

tuin1

Een mooi compact pakket bestaande uit verschillende formaten planken, maar dan wel heel…veel…planken. En het leuke was: die moesten allemaal nog gebeitst worden. Echt, al-le-maal. En dat bleek een pokkewerk te zijn. Eerst alle losse onderdelen schuren en daarna een voor een met beits behandelen. Zoals een Nederlandse zomer kan zijn, het is nogal aan de natte kant. En als je niet echt een overkapping hebt om onder te kunnen werken, neemt het extra tijd in beslag over verschillende dagen.

tuin2

tuin3

Afgelopen week was het dan eindelijk zover. Het oude tuinhuisje is gesloopt, oude schuttingen zijn verwijderd en alle zooi wat we nog in de tuin hadden staan en liggen is weggevoerd naar de plaatselijke milieustraat. Tijd om de boel op te bouwen. Maar eerst moest het terras (deels) opnieuw betegeld worden. Met hulp van mijn lieve paps (duizendmaal dank!!!) was dit klusje in een paar uur geregeld. Dat pap ook nog bleef om mee te helpen het tuinhuisje op te bouwen was al helemaal top! En zo geschiedde: vrijdagmiddag start van de bouw van het tuinhuisje en zaterdag de afrondende fase.

tuin4

Op zondag werd de oude schutting weggehaald en een nieuwe geplaatst. Dan is het ook bijna klaar, zooooooo fijn!

Al met al zitten er heel veel manuren in deze klus, en dan houd je weinig tijd of puf over om dit blog bij te houden. Maar dan nu #tromgeroffel: het eindresultaat.

tuin5

Heerlijk gevoel dat de tuin nu klaar is. Peter en ik hebben al twee dagen tot laat in de avond onder de overkapping kunnen zitten, kacheltje aan en dan is het genieten geblazen. Op naar vele mooie zomers thuis :).

tuin6

liefs

Advertenties

3 gedachtes over “En toen was het stil…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s