F*ck it!

Van sommige dingen die je dwarszitten wil je maar al te graag heel snel afscheid nemen. Tijd om een ‘Fuck it’ lijstje te maken.

Fuck it…

altijd maar bewust zijn van hoe je je gedraagt, omdat anderen heel raar over je zouden kunnen denken. En dan ook maar meteen je onzekerheid buiten de deur gooien, omdat je zo bewust bent van je doen en laten. Bleh. Nee, het wordt tijd om mezelf te accepteren zoals ik ben, met mijn goede en slechte kanten.

… dat je jezelf in bepaalde hokjes duwt om geaccepteerd te worden. Eigenlijk ook puur om te voldoen aan de standaard die gelegd wordt door anderen. En dat is dan weer een standaard waarvan jij denkt dat zo hoort. Waarom maken we het onszelf zo ontzettend lastig? Een gevleugelde uitspraak van RuPaul (jup, van die dragqueen race) komt hier wel om het hoekje kijken:

rupaul

… om ’s avonds in bed te gaan piekeren over dingen die nog plaats moeten vinden. Het wordt tijd dat het bed alleen maar wordt gebruikt ter ontspanning. En niet om je druk te maken om iets waar je toch niets aan kunt doen op dat moment. Misschien moet de volgende theorie wel een persoonlijke mantra worden:

thenwhyworry

… om altijd gedisciplineerd te moeten zijn en altijd naar een doel toe te werken. Vooral als het gaat om dingen van mezelf moeten. Denk hierbij onder andere aan sporten, gezond eten, perfectionisme. Als het niet gaat op een strikte manier, dan kan ik daarover snel teleurgesteld zijn en dan is dat kritische stemmetje weer enorm op de voorgrond. Dus wil ik ervoor zorgen dat ik het luchtig hou en dat ik best buiten mijn eigen gekozen lijntjes mag kleuren.

… om aandacht te geven aan negativiteit. Want dat kritische stemmetje heeft niet altijd gelijk. Want het is puur de onzekerheid die spreekt en die claimt dat het anders of beter zou moeten. Het wordt tijd om te accepteren dat die gedachtes er zijn, om ze vervolgens te laten wegdrijven. Meer aandacht voor positiviteit, want het leven is soms al zo moeilijk.

… om aan je eigen ideaal plaatje te moeten voldoen en het leven uit te schrijven en tot in de details te willen plannen. Laat het leven gebeuren en geniet van wat er nu op je pad komt. Ga niet piekeren over wat er morgen, volgende maand of over een paar jaar kan gebeuren, maar geniet van datgene wat nu op je pad is gekomen. Kijk om je heen, proef van het leven. Want het nu is het enige waar je vat op kunt hebben, gisteren is geweest en wat morgen komt, dat zien we dan wel weer.

Wat staat er op jouw Fuck It list?

liefs

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s